пʼятниця, 29 січня 2016 23:26

Семенченко оскаржив рішення про позбавлення його офіцерського звання

Семенченко оскаржив рішення про позбавлення його офіцерського звання
УНІАН

Народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко заявив, що позбавлення його офіцерського звання проведено в незаконний спосіб і додав, що дане рішення вже оскаржено в Адміністративному суді. Про це він повідомив в ефірі "112 Україна".

За його словами, замість рішення суду, у текст наказу річної давності були внесені зміни.

"Ця кампанія з самого початку є неправдивою, оскільки Нацгвардія нічого не повідомляла. А саме це винесено в заголовки новин. Колишній виконуючий обов'язки командувача Нацгвардії за 2 дні до свого звільнення разом з окремими особами з прокуратури, я думаю, що під керівництвом Шокіна, зробили дуже цікаву річ. Для того, щоб позбавити звання військового, потрібен або обвинувальний вирок суду за тяжкий злочин, або дисциплінарне стягнення. Так як у мене за душею тільки взяття Лисичанська, Попасної, інших міст, то, незважаючи на всі мінські процеси, вони не можуть мені це пред'явити в провину. Тому був винайдений третій, інноваційний спосіб. Він дуже схожий на мінські угоди. Виконуючий обов'язки колишнього командувача Нацгвардії вніс заднім числом в наказ, який був рік тому, замість одних слів інші. І все це було запущено під виглядом, що Семенченка позбавили військового звання", - повідомив Семенченко.

У зв'язку з цим він подав позов в адміністративний суд.

"Цей фейковий і аферистичний наказ вже оскаржено в Адміністративному суді. Я воював не за те, щоб мені присвоювали звання і вішали ордена. Я воював, бо не було кому захистити Донбас, не було армії. Мені, чесно неприємно. Але ми билися за те, щоб була правова держава", - заявив нардеп, додавши, що "останні півтора року розгортається кампанія по дискредитації добровольчого руху і мене (Семенченка, - ред.), зокрема".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна гвардія оприлюднила наказ про позбавлення офіцерського звання нардепа від "Самопомочі" Семена Семенченка.

Зараз ви читаєте новину «Семенченко оскаржив рішення про позбавлення його офіцерського звання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути