Ексклюзиви
пʼятниця, 17 березня 2023 21:49

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ повідомила, що чекає Путіна

Служба безпеки України системно збирає доказову базу, яка обов'язково приведе президента Російської Федерації Володимира Путіна до лави підсудних.

Спецслужба розслідує понад 31 тис. кримінальних проваджень, які стосуються воєнних та інших злочинів РФ проти міжнародного гуманітарного права, що вчинені в Україні. І серед них – понад 16 тис. фактів незаконного переміщення дітей. Про це заявив голова СБУ Василь Малюк.

"Насильницька депортація українських дітей до РФ – це один із багаточисельних злочинів росії. І Путін обов'язково повинен відповідати за них особисто", – сказав Малюк.

Автор: t.me/SBUkr
  Президента РФ Володимира Путіна чекає лава підсудних, сказали в СБУ
Президента РФ Володимира Путіна чекає лава підсудних, сказали в СБУ

"Слідчі спецслужби працюють щоденно, аби не тільки виконавці, але й головний "організатор" злочинів отримали покарання. Ми робимо все, щоб показати світу не емоції, а чітку доказову базу, яка зрештою приведе Путіна до заслуженого фіналу на лаві підсудних. Путін однозначно заслуговує на міжнародний трибунал", – заявив голова СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував ордер на арешт Путіна

Крім того, СБУ розслідує факти російських ударів по об'єктах критичної і цивільної інфраструктури, у тому числі дитячих лікарнях і школах. Такі ворожі атаки призводили до масової загибелі і травмування дітей в різних регіонах України, повідомляє відомство.

Також триває розслідування фактів жорстокого поводження російських окупантів з військовополоненими і цивільними заручниками.

17 березеня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Торік Львова-Бєлова "всиновила" хлопчика, якого російські окупанти викрали з Маріуполя Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «СБУ повідомила, що чекає Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути