Ексклюзиви
понеділок, 26 січня 2009 10:46

СБУ покарає Коновалюка за розголошення державних секретів

25 січня ц.р. Службою безпеки України складено та оголошено протокол про адміністративне порушення, передбачене пунктом 6 статті 212-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення законодавства про державну таємницю) стосовно народного депутата України Валерія Коновалюка.

Як повідомили у прес-центрі Служби безпеки України, протокол складено за результатами службового розслідування Комісії Верховної Ради України з вивчення обставин оприлюднення таємного документу в мережі Інтернет, що суттєво зашкодило національним інтересам та завдає економічних втрат українським підприємствам, а відтак і нашим громадянам. На думку Комісії, дії Коновалюка могли призвести до передумов втрати секретного документу чи розголошення державної таємниці.

Слідчими СБ України встановлено, що у діях народного депутата містяться ознаки неодноразових порушень вимог "Порядку організації та забезпечення режиму секретності в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях", затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 2 жовтня 2003 року.

Відповідно до статті 257 Кодексу України про адміністративні правопорушення, протокол та інші матеріали розслідування СБУ скерувала до суду, повыдомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ покарає Коновалюка за розголошення державних секретів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути