понеділок, 21 травня 2018 08:05

Савченко схудла в СІЗО на 20 кілограмів - адвокат

Савченко схудла в СІЗО на 20 кілограмів - адвокат
Організм Надії Савченко дуже виснажений, говорить її адвокат Олександр Шадрін. Фото: ТСН

Народний депутат України Надія Савченко, підозрювана в підготовці терактів і поваленні державної влади, за час голодування в слідчому ізоляторі схудла на 20 кілограмів.

Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів її адвокат Олександр Шадрін.

"Її організм уже дуже виснажений. Будь-яке голодування - це серйозне випробування для людини. Вона п'є воду, були певні медичні втручання. Якісь препарати їй доводилося приймати", - повідомив адвокат. Він та рідні Савченко не раз просили її припинити голодування, додав.

Савченко інкримінують вчинення дій із метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Їй загрожує покарання аж до довічного ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко отримала листа з російського СІЗО

Нардеп відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід Надії Савченко у вигляді тримання під вартою до 20 травня без можливості внести заставу. Нардеп у СІЗО оголосила голодування.

Захисники Савченко подали апеляцію на це рішення. Але апеляційний суд залишив Савченко під вартою. 15 травня Шевченківський райсуд Києва продовжив арешт на 60 діб.

Олександр Шадрін став адвокатом Савченко 6 травня. Раніше він захищав, зокрема, екс-мера Слов'янська Нелю Штепу, екс-нардепа від забороненої Компартії України Аллу Александровську та "антимайданівця" Гната Кромського на прізвисько "Топаз". Пізніше Савченко відмовилась від послуг Шадріна, але 19 травня підписала з ним договір повторно.

Зараз ви читаєте новину «Савченко схудла в СІЗО на 20 кілограмів - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути