четвер, 21 січня 2016 10:40

Савченко перейде на сухе голодування після вироку

Савченко перейде на сухе голодування після вироку
Савченко голодує більше місяця. Фото: hromadskeradio.org

Українська льотчиця, народний депутат від фракції "Батьківщина" Надія Савченко заявила, що після вироку продовжить голодування. На знак протесту проти несправедливого суду вона більш як місяць тому відмовилася від їжі. Але п'є чай з цукром і воду. Якщо її залишать у в'язниці, то відмовиться і їсти, і пити.

Про це вона сказала після засідання суду в середу, передає "Громадське радіо".

"Після вироку 10 днів на воді, після - суха голодовка до упору. Нічого не змінюється. Людям можете сказати, щоб не переживали. Я дотягну. У мене дуже високий ацетон у крові, чотири хрести. Мені трохи його збили. І в мене дуже сильно був отруєний організм. Але я дотягну", - сказала Савченко.

Напередодні суду її обстежила комісія. Лікарі зробили висновок, що після місяця голодування вона знаходиться в задовільному стані.

"Сказали, так, звичайно, "організм виснажений, але жити може, у в'язниці сидіти може". Велике спасибі, хоч обстежили. Камені в нирках, як були, так і ростуть далі, - все чудово. Я місяць протрималася на воді, я перейшла на крапельниці та чай з цукром. Є таке поняття як підготовка кишково-шлункового тракту до прийому їжі. Я заявляю, що на цих сумішах я протримаюся до кінця судів. Виходити ні на який-небудь прийом їжі я не збираюся", - заявила Савченко.

Як повідомляв її адвокат Марк Фейгін, винесення вироку захист українки очікує у лютому - після вирішальних дебатів. Савченко попала в полон бойовиків ЛНР 17 червня 2014 року біля міста Щастя. Із липня 2014 року вона перебуває в Росії, її обвинувачують у корегуванні артелерійського обстрілу і тримають під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Савченко перейде на сухе голодування після вироку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути