пʼятниця, 05 січня 2018 10:17

Саакашвілі заочно засудили до трьох років позбавлення волі

  Cаакашвілі засудили до трьох років в'язниці. Фото: foxnews.com
Cаакашвілі засудили до трьох років в'язниці. Фото: foxnews.com

У Грузії суд заочно засудив екс-президента країни Міхеіла Саакашвілі до 3 років тюремного ув'язнення за зловживання службовими повноваженнями. Вирок суддя Тбіліського міськсуду оголосив сьогодні, 5 січня, пише apsny.ge.

"Суддя визнав Саакашвілі винним і засудив до позбавлення волі терміном на три роки", - йдеться на сайті.

Екс-президент Грузії визнаний винним у справі про вбивство співробітника "Об'єднаного грузинського банку" Сандро Гиргвліані 2006 року. Тоді 4 працівників департаменту конституційної безпеки МВС Грузії отримали тюремні терміни за цей злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі не хоче більше "міхомайданів"

Як стверджує слідство, Саакашвілі незаконно пообіцяв тодішньому главі департаменту помилувати засуджених за вбивство Гиргвліані, що і зробив 2008 року в обхід комісії з помилування.

У цій же справі за обвинуваченням у перевищенні посадових повноважень 2014-го до 3 років в'язниці засудили соратника Саакашвілі, екс-прем'єр-міністра Грузії Іване Мерабішвілі, який в 2004-2012 роках був главою МВС країни.

Екс-очільник Одеської області Міхеіл Саакашвілі планує подати в ЄСПЛ позов за викрадення. 11 грудня 2017 року Печерський райсуд Києва відмовився на час розслідування відправити Міхеіла Саакашвілі під домашній арешт. За інформацією слідства, Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича. Зокрема, від Сергія Курченка отримав близько півмільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі заочно засудили до трьох років позбавлення волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути