субота, 23 липня 2011 15:47

Саакашвілі закликав ЄС захистити Білорусь від Росії

Саакашвілі закликав ЄС захистити Білорусь від Росії

Президент Грузії Михайло Саакашвілі закликав європейську та міжнародну спільноту перешкодити тому, щоб Білорусія "опинилася в руках Росії".

Виступаючи на міжнародної конференції "Європейський шлях Грузії", що проходить в Батумі, Саакашвілі заявив, що Європа та міжнародна спільнота в цілому повинні вести активний діалог з Білорусією з тим, щоб ця країна не опинилася в ізоляції.

"Діалог з Білоруссю обов'язковий", - сказав глава Грузії.

За його словами, "Білорусь не здійснює окупацію сусідніх держав, і якщо вона потрапить в ізоляцію, це буде означати, що вона опиниться в руках адміністрації Росії".

Саакашвілі також поінформував про реформи в своїй країні, які орієнтовані на повноцінну участь Грузії в єдиній європейській сім'ї. Чорноморський Батумі, де проходить конференція, він назвав "одним з найбільш європейських міст Європи". Грузинський президент також підтвердив, що його країна обрала шлях європейської інтеграції.

"Інтеграція з Європою - це рішення нашого суспільства, фундаментальний вибір нашої країни", - сказав він.

На думку Саакашвілі, Грузія досягла великого прогресу на шляху інтеграції з Європою, виконавши план дій у рамках програми європейського партнерства. Країна, крім того, веде успішні переговори з Європою про введення режиму вільної торгівлі між Грузією і ЄС і ще більше спрощення візового режиму.

Як підкреслив виступив на конференції комісар Європейського союзу з питань європейської політики сусідства Штефан Фуле, Грузія розвивається демократично і цей курс необхідно зберегти.

"Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Грузії і співпрацюємо з нею в рамках Женевського переговорного процесу", - повідомив єврокомісар.

"Президент Грузії, - нагадав він, - взяв зобов'язання продовжити політику відмови від відкриття вогню. Важливо також, щоб громадянське суспільство збудувало прямі мости з людьми, що проживають в Абхазії та Південній Осетії, для того, щоб вони відчули себе громадянами Грузії".

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі закликав ЄС захистити Білорусь від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути