четвер, 21 липня 2011 10:15

Білоруси запропонували росіянам купити 250 підприємств

Білоруси запропонували росіянам купити 250 підприємств

Прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович заявив, що у російських підприємців є можливість першими придбати білоруські заводи. До кінця року планують продати 250 промислових підприємств.

За його словами, "якщо в росіян не буде бажання купити заводи, ми їх продамо комусь іншому. Але можливість прийти першими у цих підприємців є".

"Але не треба думати, що через проблеми, які у нас зараз є, наші підприємства можна буде купити за безцінь. Це помилка", - заявив прем'єр-міністр.

На його думку, російський бізнес побоюється брати участь у приватизації білоруської держвласності.

"Мені здається, тут є елементи або незнання, або певної економічної політики. Ну чому компанії з ЄС, Китаю виявляють великий інтерес не тільки до наших сировинних та інфраструктурних компаній, а в тому числі і до переробному сектору? Ми продали декілька меблевих фабрик - ніхто з Росії не прийшов! А та ж IKEA будує в Білорусі свої підприємства, які створюватимуть згодом конкуренцію і російським компаніям. Або скляна промисловість: японці до нас йдуть, росіяни - ні. Ми пропонуємо продати підприємства з виробництва цементу, гіпсу і так далі. Ними вже цікавляться німці. Це відмінні підприємства, які активно розвиваються. Те ж виробництво гранітного щебеню зав'язано на Москву", - розповів Мясникович.

"Білоруський бізнес зацікавлений вийти на російський будівельний ринок", - зазначив прем'єр.

За його словами, Мінськ багато разів пропонував свої послуги у будівництві житла для російських військовослужбовців, однак ці питання дуже довго узгоджуються.

"Також республіку дуже турбує прострочена дебіторська заборгованість низки російських компаній перед білоруськими підприємствами, - зауважив прем'єр-міністр. - Це близько 200 мільйонів доларів, для повернення яких потрібні значні зусилля".

"Хотілося б вибудувати цивілізовані відносини між Росією та Білоруссю, які були б схожі на ті, що існують, наприклад, в Євросоюзі", - підсумував Мясникович.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси запропонували росіянам купити 250 підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути