субота, 09 липня 2011 13:13

МВС Грузії вважає затриманих фотокореспондентів російськими агентами

МВС Грузії вважає затриманих фотокореспондентів російськими агентами

МВС Грузії вважає трьох фотокореспондентів, звинувачених у шпигунстві, російськими агентами, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на поширену 9 липня заяву міністерства. У ньому говориться, що фотограф Зураб Курцікідзе передавав розвідувальним службам Міноборони РФ знімки, зроблені його колегами і співучастниками.

За версією слідчих, фотографи Георгій Абдаладзе та Іраклій Геденідзе отримували грошові винагороди за знімки, які відправляли в Москву. Повідомляється також, що в документах, вилучених під час затримання фотографів, були виявлені план будівлі адміністрації президента Грузії і секретна інформація про переміщення Михайла Саакашвілі.

Раніше в суботу стало відомо про пред'явлення трьом фотографам офіційних звинувачень. Тбіліський міський суд відмовився відпускати їх під заставу і призначив дату початку слухань у справі про шпигунство на 1 вересня. При цьому не уточнювалося, у співпраці з якою саме державою звинувачують затриманих. Фотокореспондента Натію Геденідзе, дружину Іраклія Геденідзе, затриману разом з ним, відпустили без пред'явлення звинувачення.

Нагадаємо, особистий фотограф президента Грузії Іраклій Гегенідзе з дружиною, фотограф МЗС Грузії Георгій Абдаладзе і фотокореспондент Європейського фотоагентства Зураб Курцікідзе були затримані 7 липня. Незабаром після цього стало відомо, що фотографів підозрюють у шпигунстві. У п'ятницю в Тбілісі пройшла акція на підтримку фігурантів справи.

Зараз ви читаєте новину «МВС Грузії вважає затриманих фотокореспондентів російськими агентами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути