понеділок, 02 лютого 2015 13:32

Саакашвілі був би хорошим керівником Антикорупційного бюро - експерт

Саакашвілі був би хорошим керівником Антикорупційного бюро - експерт
Фото: novyny.cherkasy.ua

Екс-президент Грузії Михаіл Сакашвілі - людина, яка показала свою здатність вирішувати антикорупційні питання. Його кандидатура на посаді керівника Антикорупційного бюро була б дуже доречна. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав блогер Карл Волох.

"Тим паче, Саакашвілі дуже прихильний до України і дуже добре її знає. Це був би прекрасний варіант. По-перше, він показав, абсолютну політичну волю у боротьбі з корупцією. По-друге, може вважатися людиною з прекрасною репутацією. Попри те, що в Грузії його недоброзичливці кажуть, що нібито при ньому корупція на верхньому рівні все таки була. Однак всі звинувачення зрештою закінчилися на тому, що Саакашвілі забрав чотири костюми, які були пошиті на нього, як на президента, за державний кошт", - сказав блогер.

Він також вважає, що у Саакашвілі багато переваг проти інших кандидатів. 

"Ми взагалі не впевнені чи іншим щось вдасться. А Саакашвілі довів: він може, він не підкупний, має достатній досвід. Крім того, якщо він не побачить достатньої політичної волі від керівництва країни, відчує тиск, то може подати у відставку. В очах західних інвесторів, донорів це означало б, що політичне керівництво країни не має бажання боротися з корупцією. І відповідно гроші Україні давати не можна. А для президента і прем'єра - це означало б повний крах", - пояснив Волох.

Нагадаємо, що Саакашвілі планує взяти участь у конкурсі на заміщення посади директора Національного антикорупційного бюро України. Він вважає, що фронт боротьби за свободу Грузії проходить сьогодні в Україні. І корупція - це ворог для України не менший, ніж російські війська і російські танки. Саакашвілі зазначив, що його програма дій буде заснована на успішному грузинському досвіді.

12 січня конкурсна комісія ухвалила рішення, що директором Антикорупційного бюро може бути іноземець. Однак, лише за умови отримання українського громадянства.

В прес-службі Адміністрації президента повідомили, що конкурс вже розпочався. Прийом заявок триватиме місяць.

"Розуміючи, яке величезне значення надається в Україні обранню незалежного бюро, мені здається, для іноземців немає нічого образливого, що вони братимуть участь у конкурсі, де їм до фінального етапу потрібно буде відмовитися від свого громадянства", - заявив член конкурсної комісії Юрій Бутусов.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі був би хорошим керівником Антикорупційного бюро - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути