пʼятниця, 26 квітня 2019 09:21

Рубан виїхав із України

Рубан виїхав із України
Володимир Рубан, якого підозрюють у підготовці теракту, покинув територію України. Фото - Радіо Свобода

Екс-керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, якого підозрюють у підготовці теракту, залишив територію України.

Є інформація, що він поїхав до столиці Польщі, Варшави, повідомляє УНН із посиланням на власні джерела.

Судді Броварського міського суду Київської області 16 квітня випустили з-під варти Володимира Рубана, що означає, що підозрюваний у теракті може тепер вільно пересуватися як територією країни, так і залишати її межі.

У Генеральній прокуратурі не знають про місцеперебування Рубана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко пояснив, чому Савченко з Рубаном на свободі

"Генеральна прокуратура та органи прокуратури не здійснюють контроль за перетином державного кордону. Нам не відомо, де зараз перебуває Рубан", – сказав речник ГПУ Андрій Лисенко, передає Радіо Свобода.

У Держприкордонслужбі інформацію не коментують. За словами речника Олега Слободяна, у відомстві "не можуть розголошувати інформацію про перетин державного кордону третіми особами", передає видання "Букви".

Володимира Рубана та нардепа Надію Савченко затримали в березні торік. Їх підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, поваленні конституційного ладу. Вони нібито змовилася з ватажками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим. Після того, за версією слідства, в окупованих Макіївці, Горлівці й Донецьку купили зброю. Обоє провели у СІЗО понад рік. Володимир Рубан — у Маріуполі. Надія Савченко — в ізоляторах Служби безпеки України, Лук'янівському і Чернігівському. Суд 6 разів продовжував їм арешт.

Зараз ви читаєте новину «Рубан виїхав із України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути