Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2007 10:39

Розвідка США: У Росії готується недемократична передача влади

Шеф Національної розвідки Сполучених Штатів Майкл Макконелл стурбований станом демократичних процесів у Росії і вважає, що президентські вибори 2008 року в цій країні стануть керованою передачею влади в країні спадкоємцеві Володимира Путіна.

"На шляху до демократії (Росією) зроблений крок назад. Зараз більше уваги приділяється тому, щоб контролювати процеси, які відбуваються, населення, партії і так далі - аж до вказівки наступного глави держави", - заявив Макконелл у вівторок, 27 лютого, на засіданні комітету Сенату по обороні.

"Чи не перебуває сьогодні рух назустріч демократії, якою ми її розуміємо, під таким контролем, що він перестає бути демократичним процесом?" - підкреслює Макконелл.

"Зараз російський президент оточив себе "украй консервативними" радниками, вороже налаштованими стосовно Сполучених Штатів", - зазначив глава американської розвідки.

Агресивна риторика на адресу Вашингтона, що звучна останнім часом від Росії, на думку Макконелла, лише підтверджує напрям політичного вектору, який переважає зараз, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США: У Росії готується недемократична передача влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути