Ексклюзиви
понеділок, 01 жовтня 2012 00:18

Розинська про ДАІ: "Коли мене бачать, то відвертаються від гріха подалі"

Розинська про ДАІ: "Коли мене бачать, то відвертаються від гріха подалі"
Наталія Розинська. Фото: tsn.ua

Українська телеведуча Наталія Розинська готується вийти заміж за скандального Миколу Мельниченка, "воює" з даішниками і прагне стати народним депутатом.

Про свої плани вона розповіла Gazeta.ua.

Наталю, зараз ви балотуєтесь в депутати від партії Олега Ляшка. Їздите на зустрічі з виборцями?

- Була на зустрічі з виборцями на Татарці під бюветом. Так довго люди хотіли зі мною спілкуватися, бо я миттєво надаю юридичні консультації. Якщо не можу допомогти, бо я ще не такий досвідчений юрист, то зв'язуюсь зі своїми друзями-адвокатами.

Я людям зразу кажу: "Шпротів і прального порошку не маю. І вас, і себе не буду принижувати цим". Та й грошей в мене на це нема, бо я не люблю займатись бізнесом. Я хочу займатись громадянською і правозахисною діяльністю, а заробляти гроші мене ніколи не цікавило. Зараз готую скаргу, щоб 31-й автобус на Татарці ходив як треба. Бо люди мені скаржаться, що автобус ходить тільки до 22.30. А як ця людиночка, яка їде з якогось чергування, добереться додому?

Так, я буду користуватися тим, що мене знає достатньо багато людей, я піду до Попова і він мене прийме, я сподіваюся. І за один такий візит вирішу багато проблем. Оце я людям й обіцяю. Але не тільки обіцяю, а й роблю конкретно.

Кілька місяців тому суд позбавив вас права на керування автомобілем? Як ви зараз їздите, найняли водія?

- Я їжджу сама. Ми подали до Європейського суду з прав людини і фактично даішники мене бояться і не зупиняють. В мене є міжнародні права, які я отримала у Вашингтоні і обіцяла, що буду керувати автомобілем, бо міжнародного права ще ніхто не відміняв. Європейський суд поставить остаточну крапку в цій історії і якщо ми переможемо в суді, то спецпідрозділу "Кобра" в Україні не буде.

Тобто даішники вас не зупиняють на дорозі?

- Коли мене бачать, то відвертаються від гріха подалі. Єдиний метод боротьби з нашою міліцією і даішниками, про які складають анекдоти, - це стати настільки сильною, нехай навіть скандальною, щоб вони просто боялися зачіпати. Щоб вони думали: "Та краще я дам людині, що вона хоче за законом, ніж я буду мати ці проблеми".

А конфлікт із генеральним директором Першого національного каналу Єгором  Бенкендорфом залагодився?

- Все прекрасно. В нас бувають моменти, коли преса трошечки перебільшує і цю історію з Бенкендорфом перекрутили. Зараз Єгор Андрійович потиснув мені руку і відпустив працювати на виборах, оскільки кандидат в депутати має право брати відпустку на час передвиборної кампанії. Він побажав мені успіху і сказав: "Наталко, іди борися і якщо переможеш, будемо разом відстоювати права національної телекомпанії України, будемо разом боротися за ідеали журналістики і свободи слова. Іди працюй".

А якщо станете депутатом, будете продовжувати свою телевізійну кар'єру?

- Ні-ні, я буду займатися тим, чим має займатися депутат. А він має займатися двома питаннями взагалі в своєму житті, як депутат: писати закони і працювати на округах. Тобто закони і робота з людьми. А наші депутати займаються хтозна чим. Коли треба працювати на округах, вони в Монако п'ють шампанське. Але за законом робоче місце зберігається і в разі завершення моєї каденції, можу повернутися назад на телекомпанію. Але я думаю, що Бог дасть мені так успішно і плідно працювати в ролі депутата, що люди будуть мене переобирати і довіряти мені свої голоси.

На якому етапі ваше весілля із Миколою Мельниченком?

- Все прекрасно. Всі журналісти дуже хочуть знати, чи ми вже чоловік і жінка, тому я кажу, що майже. Щоб зберігати інтригу. Але вінчання буде в Києві і саме в тому соборі, де ми познайомились — у Володимирівському.

А ви не боїтесь, що коли Микола приїде в Україну, його тут арештують?

- Я цього не тільки не боюся, а знаю, що так і буде. Тому я, як його представник, бо маю довіреність на представництво його інтересів, активно займаюсь в правовому полі питаннями для того, щоб зробити платформу для його приїзду. Він зараз вважається в Україні таким, який перебуває під кримінальним переслідуванням. Але ми будемо боротися у суді і казати, що людина, яка оприлюднила докази проти посадовців, не може бути злочинцем. Це герой. І ми будемо доводити нашу позицію у судах. Думаю, скоро переможемо.

Після одруження будете змінювати своє дівоче прізвище "Розинська" на чоловікове "Мельниченко"?

- Він дуже ображався, коли я казала, що хочу залишити своє прізвище, але потім шляхом довгих переговорів, подеколи дипломатичних, а подекуди й не дуже, до сварки доходило, ми вирішили і зійшлися на компромісі, що буде "Розинська-Мельниченко".

А коли востаннє бачились з ним?

- Позаминулої середи я прилетіла із Вашингтона. Була ще в Нью-Йорку і в Атлантік-Сіті. Ми і відпочивали там, і трохи мали ділові зустрічі з різними міжнародними правозахисниками, адвокатами і представниками політичної діаспори.

На вінчання плануєте одягати білу сукню і фату?

- Обов'язково. На вінчання запрошу якомога більше журналістів і не для того, щоб зробили репортаж, а для того, щоб пораділи за нас. Бо цей перебіг подій із весіллям подекуди такий драматичний, то ми вже двічі мали вінчатися, але не повінчалися. Бо перший раз мене побили, мало не вбили, другий раз через те, що його затримали. І я знаю, що журналісти переживали за мене, тому наше вінчання з Миколою буде нашим спільним святом.

Сукню купуватимете чи шитимете?

- У мене була біла сукня, яку я по своїй наївності показала іншим людям. Тоді почалися всі ці проблеми. Думаю, що приказки недарма створюються народом, що не можна показувати сукню нікому до вінчання. Тепер буду шити нову сукню і абсолютно наново. Певно, це буде в Юлії Айсіної, якщо не відмовить.

 

Зараз ви читаєте новину «Розинська про ДАІ: "Коли мене бачать, то відвертаються від гріха подалі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути