понеділок, 13 серпня 2012 15:31

"Партія Ляшка - технологічний проект, який використовує влада" - експерт

"Партія Ляшка - технологічний проект, який використовує влада" - експерт
"Влада може підіграти партії Олега Ляшка". Фото: news.tochka.net

Радикальна партія Олега Ляшка є суто технологічним проектом, який використовуються в інтересах влади.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

Він уточнив, що сам Ляшко висувається по мажоритарному округу, але водночас реєструє свою партію по загальнодержавному багатомандатному округу. На думку експерта, Ляшко чудово розуміє, що партія не подолає 5% бар'єр і до парламенту не потрапить.

"Це просто показує, що вони абсолютно розуміють, що їхній список не пройде. Водночас сам Ляшко спробує щастя у мажоритарному окрузі. Йому влада навіть зможе підіграти. Тому що зараз абсолютно зрозуміло, на кого об'єктивно він працює", - підкреслив експерт.

Гарань також додав: "Постає питання, звідки взялися гроші на всі ці білборди, якими давним-давно була увішана навіть не тільки Київщина, а й Україна в цілому". Експерт переконаний, що Радикальна партія Ляшка є суто технічною і використовуються в інтересах влади: "Ця партія, навіть партійка, використовується з суто технологічною метою. І йому влада в чомусь може посприяти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчасно зареєструвати партію у ЦВК Ляшку допоміг двірник

Водночас, щодо джерел фінансування виборчої кампанії Радикальної партії Ляшка, є кілька варіантів.

Гарань пояснив: "Такі партії - це так звані "диванні партії" в них може вкладати окрема людина, окремий спонсор, якому вигідно сказати: "От я маю свою партію". Тобто, той самий Ляшко міг піти просто як Ляшко, а так же він тепер лідер цілої партії".

"Та я не думаю, що він особисто вкладає в це гроші. Я думаю, що йому сприяють. Хто саме сприяє — сказати важко. Прямо це іде з Адміністрації, чи опосередковано, чи це іде від якихось спонсорів, де прямо не видно, хто за цим стоїть, — тут є різні варіанти", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко закликав Яценюка й Турчинова не ховатися під спідницею Тимошенко

Нагадаємо, що РПЛ подала 11 серпня документи до Центральної виборчої комісії. Зокрема Радикальна партія подала виборчий список із 150 кандидатів і 32 кандидати по округах. До цього повідомлялося, що список РПЛ викрали із машини її лідера Олега Ляшка. Очолює список РПЛ матір-героїня, провідниця зі Знаменки Оксана Шевченко. Також у першій п'ятірці партії — вагітна жінка та сліпий співак.

Сьогодні — останній день подачі документів кандидатів у народні депутати до Центральної виборчої комісії.

Зараз ви читаєте новину «"Партія Ляшка - технологічний проект, який використовує влада" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути