вівторок, 06 січня 2015 08:38

Росія воює проти вільної України - екс-глава МЗС Чехії

Росія воює проти вільної України - екс-глава МЗС Чехії
"Радіо Свобода"

В Україні триває не громадянська війна, "а війна Росії проти вільної України".

Про це у понеділок, 5 січня, заявив колишній міністр закордонних справ Чехії, лідер правої політичної партій "ТОР 09" Карел Шварценберг, коментуючи вислів чеського президента Мілоша Земана, що в Україні йде "громадянська війна".

За словами Шварценберга, спочатку, коли озброєні люди почали захоплювати східноукраїнські міста, "це був збройний путч, який підтримала Росія у серпні минулого року, це відкрита війна й нічого іншого".

Карел Шварценбер порівняв ситуацію в Україні з подіями в Австрії.

"Коли австрійці перед Другою світовою війною переважно думали, що вони є німцями, то після того, як їх захопив Гітлер, дійшли до переконання, що вони самостійні австрійці. Те саме сталось тепер в Україні. Путін кесаревим розтином створив справді національну українську державу", – наголосив Шварценберг.

З критикою виступу Мілоша Земана у недільній програмі празького радіо Frekvence 1 виступив також чеський політолог Александр Мітрофанов.

Він назвав неправдивою інформацію Мілоша Земана щодо гасел, з якими виступили учасники смолоскипової ходи в Україні на честь 106-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

"Під час маршу у Києві, про який згадує Земан, було лише гасло "Смерть ворогам", а зовсім не полякам і євреям, а це вже пахне скандалом", – наголосив чеський політолог.

Зараз ви читаєте новину «Росія воює проти вільної України - екс-глава МЗС Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути