четвер, 19 травня 2022 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія висилає 85 європейських дипломатів

Росія висилає 85 європейських дипломатів
МЗС Росії вирішило вислати 85 європейських дипломатів. Фото: facebook.com/MIDRussia

Міністерство закордонних справ Росії вирішило оголосити персонами нон ґрата 85 дипломатів з країн Євросоюзу.

Таким чином відреагували на висилання російських дипломатів. Про це ідеться на сайті МЗС РФ.

З Москви висилають 24 дипломати з Італії, 27 - з Іспанії та 34 - із Франції. Відомство викликало послів цих країн, щоб повідомити їм про "заходи у відповідь".

Представнику Італії Джорджіо Стараче заявили "рішучий протест у зв'язку з відверто ворожими й нічим не мотивованими діями італійської влади щодо видворених із країни 30 працівників російської дипломатичної місії на Апеннінах". Італійські дипломати мають покинути РФ упродовж восьми днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий посол США в Україні: комітет Сенату затвердив кандидатуру

Послу Іспанії Маркосу Гомесу заявили про "рішучий протест у зв'язку з провокаційним оголошенням офіційним Мадридом 27 працівників російських закордонних установ в Іспанії персонами нон ґрата й наголосили, що "цей недружній крок негативно відіб'ється на російсько-іспанських відносинах". З посольства у Москві й генконсульства в Санкт-Петербурзі зобов'язали виїхати працівників упродовж семи днів.

Представнику Франції в РФ П'єру Леві теж висловили "рішучий протест у зв'язку з провокаційним і нічим не обґрунтованим рішенням французької влади про оголошення 41 працівника російських дипломатичних установ у Франції персонами нон ґрата. Працівникам установ дали два тижні, щоб виїхати з країни.

Раніше російське МЗС оголосило персонами нон ґрата сімох працівників посольства Данії в Москві. Дипломатам наказали залишити країну в двотижневий термін.

Зараз ви читаєте новину «Росія висилає 85 європейських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути