середа, 31 жовтня 2018 08:05

Росія використовує майданчик Радбезу проти України

Росія використовує майданчик Радбезу проти України
Єльченко розкритикував неконструктивну позицію Росії в Радбезі. Фото:img.pravda.com

Головним завданням делегації Російської Федерації у Раді безпеки ООН є використання цього авторитетного міжнародного майданчика для ведення дезінформаційної кампанії.

Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час відкритого засідання РБ ООН.

"Із російської заяви стало очевидно, що російська делегація перш за все переймається тим, як використати майданчик Радбезу для ведення дезінформаційної кампанії стосовно України та для обвинувачення уряду України у всьому, що відбувається на окупованих територіях Донецької і Луганської областей", - сказав Єльченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дії Росії в Азовському морі заважають діалогу Волкера і Суркова

На його переконання, це пов'язано із "відчайдушним намаганням уникнути відповідальності за ворожі добре задокументовані дії Росії проти України: військову агресію, окупацію та спробу незаконної анексії української території".

"Це поведінка заскорузлого та не розкаяного злочинця, рішуче налаштованого виставити на посміховисько систему правосуддя", - зазначив український постпред.
З огляду на це він розкритикував неконструктивну позицію Росії в Радбезі.

"Хочу виразити глибоке розчарування щодо позиції російської сторони, одержимої саботажем усіх щирих намагань знайти мирне вирішення конфлікту та повернути мир охопленим війною регіонам України", - підсумував Єльченко.

Рада Безпеки ООН відхилила на голосуванні пропозицію РФ заслухати "представницю ЛНР" Олену Кравченко.Голосування відбулося на початку засідання.

Зараз ви читаєте новину «Росія використовує майданчик Радбезу проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути