Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2018 23:19

У Радбезі ООН відмовилися слухати представницю ЛНР

У Радбезі ООН відмовилися слухати представницю ЛНР
На Радбезі ООН виступили проти незаконних виборів на Донбасі. Фото: ТСН

Рада Безпеки ООН відхилила на голосуванні пропозицію РФ заслухати "представницю ЛНР" Олену Кравченко.

Голосування відбулося на початку засідання, повідомляє "Укрінформ".

"Один голос – "за", сім – "проти", сім – утримались. Таким чином, пропозиція запросити Кравченко не була погоджена, оскільки не отримала необхідної кількості голосів", - зазначив головуючий на засіданні постпред Болівії при ООН.

Перед голосуванням представник Росії Василь Небензя заявив, що Кравченко мала змалювати так звану "повну картину" стану справ в Україні, і що засідання насправді зібране не для розгляду ситуації на окупованих територіях Донбасу, а для обговорення "майбутніх виборів" в ОРДЛО.

Водночас представник Швеції від імені групи ініціаторів засідання (Швеції, Нідерландів, Польщі, Великої Британії, США і Франції) наголосив, що виступ представника незаконних формувань створить небезпечний прецедент для роботи Ради Безпеки ООН. Крім того, він назвав незаконними заплановані вибори на окупованих територіях на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 країн закликали Росію не готувати незаконні вибори на Донбасі

Вісім держав-членів Європейського Союзу в Організації Об'єднаних Націй закликали владу Російської Федерації зупинити підготовку до незаконних виборів на окупованій частині Донбасу.

Заяву від імені восьми країн перед початком засідання Ради безпеки ООН зачитала постійний представник Великої Британії при ООН Карен Пірс.

Зараз ви читаєте новину «У Радбезі ООН відмовилися слухати представницю ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути