вівторок, 30 жовтня 2018 22:40

8 країн закликали Росію не готувати незаконні вибори на Донбасі

8 країн закликали Росію не готувати незаконні вибори на Донбасі
У Європейському Союзі закликали РФ не готувати незаконні вибори. Фото: REUTERS

Вісім держав-членів Європейського Союзу в Організації Об'єднаних Націй закликали владу Російської Федерації зупинити підготовку до незаконних виборів на окупованій частині Донбасу.

Заяву від імені восьми країн перед початком засідання Ради безпеки ООН зачитала постійний представник Великої Британії при ООН Карен Пірс на брифінгу.

Заяву підписали Велика Британія, Франція, Нідерланди, Польща, Швеція, Італія, Бельгія і Німеччина.

"Ми як держави-члени Європейського Союзу повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські козаки грабували і вбивали у ЛНР: оприлюднили допит "отамана"

"Ми засуджуємо незаконні так звані "вибори", заплановані на 11 листопада у непідконтрольних уряду територіях у так званих "Луганській народній республіці" і "Донецькій народній республіці". Якщо вони відбудуться, ці незаконні вибори суперечитимуть зобов'язанням, зробленим відповідно до Мінських угод та порушать українське законодавство", - наголошується у заяві.

У ній зазначається, що будь-які подібні незаконні вибори будуть несумісними з суверенітетом і територіальною цілісністю України.

У Маріуполі Жовтневий районний суд заочно засудив до 10 років ув'язнення так звану "міністра фінансів" ДНР Катерину Матющенко. Із листопада 2014-го жителька тимчасово окупованого Донецька очолює "міністерство фінансів" терористів та активно сприяє злочинній діяльності незаконних збройних формувань.

Зараз ви читаєте новину «8 країн закликали Росію не готувати незаконні вибори на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути