субота, 22 травня 2010 13:06

Росія скоро почне перешкоджати ввезенню українських товарів

Росія скоро почне перешкоджати ввезенню українських товарів
Наміри президентів України і Росії збільшити товарообіг між країнами до 100 млрд. доларів, безумовно, дуже позитивний, але невдовзі Росія може перешкоджати ввезенню українських товарів на свою територію.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив економічний експерт Борис Кушнірук.

"Україна має торгувати з будь-якою країною. Це абсолютно нормально. Бізнес шукає умови для якомога кращого розвитку, для збуту своєї продукції і закупівлі найдешевших товарів за межами країни. Але проблема полягає у тому що бізнес Росії повністю політично мотивований. Цього немає фактично у жодній країні світу.

В Росії рішення часто базуються не на бізнес-підходах, а на політичних підходах. Російські політики втручаються у бізнес, мають на нього важелі впливу", - вважає Кушнірук.

Економіст нагадав, що саме через політику Росія забороняла імпорт на свою територію і білоруських, і молдовських товарів, і грузинських товарів. Зараз там не можна купити грузинські мінеральні води Нарзан і Боржомі.

"Президенти проголошують, що готові брататися і проводити спільні домовленості. Однак, "щасливий" період у стосунках між Україною і Росією закінчиться після першого періоду президентва Януковича. Тоді він зрозуміє, що рішення мають прийматися повністю виходячи з інтересів країни. І не на емоційному рівні, а на прагматичному. Тоді Росія почне знаходити якісь причини для того, щоб заважати товарообігу. Особливо це буде стосуватися експорту українських товарів у Росію", - наголосив Кушнірук.

Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що товарообіг між Україною і Росією повинен складати 100 млрд. доларів. Зараз ця цифра складає 34-40 млрд. Він підкреслив необхідність "вироблення плану координації взаємного соціально-економічного розвитку строком на 10 років".

Зараз ви читаєте новину «Росія скоро почне перешкоджати ввезенню українських товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути