четвер, 20 травня 2010 15:29

Китай буде скуповувати українські природні ресурси

Китай буде скуповувати українські природні ресурси

Китай має в Україні ресурсні інтереси. Він бачить тут можливість перетворити величезну грошову масу в ресурси.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив президент Європейського Руху в Україні Олександр Білецький, коментуючи візит міністра закордонних справ Китаю Ян Цзечі.

"Вони нарізали папірців. Тепер їх потрібно у щось перетворювати. Тому Китай цікавлять будь-які угоди, які дають можливість купувати, брати участь у видобутку або купівлі можливих природних ресурсів. Це може бути залізна руда, адже у нас одне із найбільших родовищ. Окрім цього, у нас зараз ставлять питання про приватизацію землі. А оскільки в Україні зараз продається все і задешево, то китайці приїхали і намагаються все швидко купити", - каже Білецький.

Він підкреслив, що Китай сьогодні по всьому світу інвестує великі гроші у проекти, які дадуть можливість у найближчі 10-12 років мати доступ до природних ресурсів.

"Другий інтерес у Китаю в Україні - це промисловий шпіонаж. Не секрет, що китайці ним займаються, зокрема і в Україні. Вони посилають делегації на заводи, купують предмети і речі, щоб потім зробити такі ж самі. Зараз йдуть розмови про авіабудівництво. Судячи з усього, Китай буде цікавитися нашими технологічним надбаннями", - підкреслив експерт.

Він зазначив, що міністр закордонних справ Китаю навряд чи приїздив би для переговорів торгівельних переговорів.

"Весь світ зараз - ринок збуту китайських товарів. Це відбувається незалежно від наявності чи відсутності переговорів політиків", - вважає Білецький.

Зараз ви читаєте новину «Китай буде скуповувати українські природні ресурси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути