пʼятниця, 07 травня 2010 18:12

Росія, Китай і США найбільше шкодять екології світу

Росія, Китай і США найбільше шкодять екології світу

Дослідники виділили країни, які максимально впливають на погіршення екологічної обстановки на планеті. При складанні рейтингу вчені орієнтувалися на наступні параметри: винищення лісів, руйнування існуючих екологічних ніш, надмірний вилов риби, використання хімічних добрив і викиди парникових газів. Дослідники вибрали саме ці критерії тому, що по них існує достатня статистика для багатьох країн.

За підсумками аналізу автори склали два списки країн. У перший потрапили держави, які найгіршим чином поводяться з наявними саме у них ресурсами, а в другій - країни, які найбільше шкодять планеті в цілому.

Перші десять місць (з 179) в першому списку зайняли Сінгапур, Корея, Катар, Кувейт, Японія, Таїланд, Бахрейн, Малайзія, Філіппіни і Нідерланди. У першій десятці другого списку, що складається з 171 місця, опинилися Бразилія, США, Китай, Індонезія, Японія, Мексика, Індія, Росія, Австралія і Перу.

Автори роботи також спробували визначити залежність між шкодою, яка наноситься екології конкретною державою, і економічним розвитком цієї держави. Дослідники дізналися, що чим більш розвиненою є країна, тим сильніше вона винищує природні ресурси.

Ці результати суперечать відомій теорії про вплив країн на екологію, відомої як крива Кузнеця. На думку цього американського дослідника, коли країни досягають певного рівня економічного розвитку, вони починають освоювати екологічно чисті технології та негативний вплив, який чиниться ними на екологію, зменшується.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Росія, Китай і США найбільше шкодять екології світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути