вівторок, 24 вересня 2013 14:55

Росія шантажує українське керівництво і сподівається на протести — політолог

Росія шантажує українське керівництво і сподівається на протести — політолог
Віталій Бала. Фото: lenta-ua.net

Політолог Віталій Бала у коментарі Gazeta.ua назвав заяви прем'єр-міністра Дмитра Медведєва політичним шантажем.

На його думку заяву Медведєва можна трактувати, як тиск на керівництво України. Росія сподівається, що в Україні почнуться протести.

"Пан Медведєв підняв некоректне питання. Ці заяви, як на мене, більше нагадують політичний шантаж, який має за мету зробити все для того, щоб Україна таки не йшла на підписання. Ці заяви — протиставлення якраз Росії Європейському Союзу. Медведєв сподівається, що в Україні будуть наростати протести з приводу підписання асоціації", - розповів політолог.

Він припустив, що Україна може створити політичні та громадські сили в Україні, які б виступали проти курсу Євроінтеграції.

"Якщо дивитися вже трохи далі — все це може слугувати фундаментом для створення певного політичного проекту, який орієнтований на Москву та Митний Союз. Будуть спроби, якщо не у 2015, то у 2017 році на парламентських виборах, мати представництво у Верховній Раді тої політсили, яка буде відстоювати позиції співпраці та протиставляти Євросоюзу", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович боїться Тимошенко як чарівниці Майдану" - Фесенко

Він зазначив, що з часом керівництво Росії зрозуміє, що Україна має свої національні інтереси: "Навряд чи керівництво Росії, або якась його основна частина змириться до кінця, що Україна зробила перший крок від Митного Союзу. Всі ці дії пояснюється тільки одним — це геополітичними амбіціями Москви. Економіка наразі для Москви вторинна".

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що у разі укладання договору України з ЄС особливий партнерський режим України з Росією закінчиться. І підкреслив, що на двох стільцях, як хоче українське керівництво "сидіти не вийде".

Зараз ви читаєте новину «Росія шантажує українське керівництво і сподівається на протести — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути