вівторок, 24 вересня 2013 08:37

Тимошенко може застати Вільнюський саміт у в'язниці – експерт

Тимошенко може застати Вільнюський саміт у в'язниці – експерт
Фото: news.vnutri.info

Експерт Першої рейтингової системи Михайло Басараб зазначає, що колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко може залишатися за ґратами, навіть в момент підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"До Вільнюського саміту Тимошенко можуть не випустити навіть на лікування за кордон. Вона може залишитись за ґратами і в момент підписання самої Угоди про асоціацію", - наголосив він.

Водночас, політолог додав, що "західні політики не втомлюються повторювати, що питання Тимошенко — це питання принципу".

"Янукович намагається зіграти до кінця і по максимуму, пограти м'язами, продемонструвати самовпевненість у перемовинах із Європейським Союзом. Це також для нього важливо", - підкреслив він.

"Напевно він намагається виторгувати якнайбільше гарантій взамін за свободу Тимошенко. Ймовірно, перетягування канату триватиме безпосередньо до моменту підписання угод між Україною та ЄС. До того часу Юлія Тимошенко може залишитись за ґратами", - наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко дістала змогу шантажувати і Януковича, і європейських політиків, і Путіна

Експерт підкреслив, що "можливо, Янукович не вірить європейцям до кінця. Вважає, що побачивши Тимошенко на волі, вони можуть почати розмовляти з ним іншим тоном або виставлять додаткові умови. Кожен з нас, передбачаючи вчинки інших, судить по собі".

За його словами, "врешті-решт, Тимошенко вийде з в'язниці в останніх числах листопада або перших числах грудня". "Європейці можуть піти на це, адже підписане у Вільнюсі повинне пройти схвалення національними парламентами країнами ЄС. А це вже гарантія того, що Янукович таки буде змушений випустити Тимошенко", - резюмував Басараб.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко може застати Вільнюський саміт у в'язниці – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути