вівторок, 07 червня 2011 12:22

Росія не відступиться від Криму - експерт

Росія не відступиться від Криму - експерт

Росія і далі продовжуватиме тиск на Крим з метою повернути його до свого складу.

Про це Gazeta.ua сказав директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак, коментуючи заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про те, що РФ не претендуватиме на Крим.

В той же час експерт переконаний, що піднімати питання стосовно територіальної приналежності Криму для російської влади є нерозумним в сьогоднішніх умовах.

"Нікому не потрібно нагнітати тут ситуацію і, звичайно, офіційно російська влада не мають наміру піднімати це питання про що свідчить, зокрема і заява міністра закордонних справ РФ, однак дипломатичний, економічний та політичний тиск з боку нашого північного сусіда і далі буде продовжуватися", - додав Чумак.

Він також підкреслив, що і попередня російська влада офіційно ніколи не піднімала питання про приналежність Криму.

"Це робили переважно політики або представники проросійських організацій в Україні та тих, що фінансуються з Кремля", - нагадав Віктор Чумак.

"Тиск продовжуватиметься і не буде зупинятися доки Україна існуватиме в тому вигляді, якому вона є і буде рухатиметься в європейському напрямку навіть при всіх шараханнях, поки Україна не стане частиною Російської Федерації в політичному, економічному плані", - резюмував політолог.

Нагадаємо, що 5 червня в інтерв'ю одному з російських ЗМІ міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не претендуватиме на Крим.

Зараз ви читаєте новину «Росія не відступиться від Криму - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути