неділя, 05 червня 2011 15:08

Росія не претендуватиме на Крим - Лавров

Росія не претендуватиме на Крим - Лавров

Повернення до питання про приналежність Криму "нікому не потрібно".

Про це заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров в ефірі радіостанції "Ехо Москви"

"Очаківські часи, підкорення Криму, це все вже в минулому. Президенти Єльцин, Путін, Медведєв послідовно висловлювалися про статус Криму. В кожного з нас можуть бути ремінісценції, ностальгічні спогади, але будь-яка відповідальна і нормальна людина має розуміти, що реанімація питання про приналежність Криму - це кров, це нікому не потрібно", - сказав він.

Крім того, глава російського МЗС заявив, що вирішення питання про статус Єрусалиму неможливо без територіального розмежування між Палестиною та Ізраїлем.

"Коли хто-небудь, будь то Ізраіль або Палестина, говорить: "Єрусалим буде моїм", це ніколи не буде працювати. Працювати буде тільки відображення у міждержавному форматі того, що вже існує у міжконфесійній формі. Це повинно бути частиною загального врегулювання, коли Палестина і Ізраїль домовляться про кордони з обов'язковими розмінними. Ніхто не очікує, що Ізраїль зруйнує і відведе за собою великі поселення, але палестинці повинні отримати натомість щось близьке до того, що забере собі Ізраїль", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Росія не претендуватиме на Крим - Лавров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути