вівторок, 12 жовтня 2021 13:49

Росія має визнати свою відповідальність за збитий Boeing - спільна заява України і ЄС

Росія має визнати свою відповідальність за збитий Boeing - спільна заява України і ЄС
В результаті російської агресії загинули 298 пасажирів літака. Фото: Reuters

Росія має визнати свою відповідальність за збиття пасажирського літака Boeing 777 у липні 2014 року неподалік Торезу, що в Донецькій області.

Про це сказано у спільній заяві за підсумками 23-го саміту Україна – Європейський Союз.

"Ми підкреслили нашу повну підтримку всіх зусиль із встановлення правди, справедливості і відповідальності перед 298 жертвами та їхніми найближчими родичами за збиття рейсу MH17.

Ми закликали у цьому зв'язку Російську Федерацію продовжувати тристоронні переговори між Австралією, Нідерландами і РФ щодо збиття рейсу MH17, визнати свою відповідальність та докласти максимальних зусиль для притягнення винних до відповідальності за збиття рейсу MH17", - сказано в тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробництво фейкових фільмів про збитий MH-17 погоджував полковник ГРУ

РФ є стороною конфлікту на Донбасі і є агресором, нагадали у заяві.

"Ми підтверджуємо своє рішуче засудження очевидного порушення суверенітету і територіальної цілісності України внаслідок актів агресії російських збройних сил, починаючи з лютого 2014 року.

ЄС знову продовжив свої економічні санкції проти Росії", - сказано в тексті.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на окупованій частині Донбасу 17 липня 2014-го. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, усі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак збили зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил.

У суді в справі про катастрофу заслухали кілька нових записів радіоперехоплення бойовиків "ЛНР" і" ДНР". У них детально обговорюють транспортування зенітно-ракетної установки "Бук" в день, коли літак збили.

Зараз ви читаєте новину «Росія має визнати свою відповідальність за збитий Boeing - спільна заява України і ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути