вівторок, 23 липня 2013 16:03

Росія боїться підхопити в Україні "вірус свободи" - експерт

Росія боїться підхопити в Україні "вірус свободи" - експерт
Володимир Цибулько. Фото: www.radiosvoboda.org

В Росії все ще намагаються грати на бажанні росіян до відновлення Радянського Союзу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько, говорячи про приїзд президента Росії Володимира Путіна в Україну на святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

"Фактично, Путін їде в Київ для того, щоби продемонструвати своєму виборцю, який чекає відновлення в якійсь формі Радянського Союзу, що він не спиняється на шляху до досягнення мети, що він активно втягує Україну в орбіту Росії, а значить відновлює Союз", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У суботу Путін розкаже скільки Україна втратить, якщо підпише Угоду про асоціацію", - Кендзьор

Водночас, на думку експерта, маніпулювання темою об'єднання розраховане лише на росіян, оскільки російські політики більше нічого запропонувати їм не можуть.

"Думаю, російський істеблішмент на сьогоднішній день чудово розуміє, що доктрина відновлення Союзу є доктриною лише внутрішньоросійського вжитку. Бо та прірва менталітетів, яка склалася між росіянами та українцями за ці 20 років незалежності існування в рамках окремих держав, свідчить про те, що насправді російський істеблішмент боїться українського вірусу. Мова йде про ті народні повстання, які відбуваються в Україні і частково в південній Росії. Тобто, вони бояться, що вірус свободи з України може передатися на територію Росії. У Росії не вистачить потенціалу загасити це невдоволення", - пояснив Цибулько

Він додав: "Це швидше імітація, експлуатація ідеї відновлення Радянського Союзу тільки у рамках нинішньої імперії у вигляді федерації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розрахунок Путіна був на те, що людина зламається, відчувши запах тюремної камери"

Експерт підкрселив, що Росія зараз робить акцент на ідеологічній тематиці, оскільки розуміє, що ідея із приєднанням України до Митного Союзу виглядає вже не так реалістично.

"Спроба затягнути Україну до Митного союзу і взагалі — спроба побудови МС впирається в об'єктивні економічні процеси. І партнери Росії по Митному союзу стали відчутно втрачати в темпах розвитку економіки. Фактично Митний союз почав працювати проти Казахстану та Білорусі", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Януковича приїзд Путіна буде ритуальною дією - нардеп

Цибулько пояснив: "Тому крім ідеології, крім гри в "імперкість православ'я", певно, російському політичному класу більше нічого запропонувати на пострадянському просторі. А таку ідеологію навряд чи готові сприйняти національні еліти пострадянських країн, які ще готові якось пробувати будувати проект з Російською Федерацією".

Зараз ви читаєте новину «Росія боїться підхопити в Україні "вірус свободи" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

313

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути