вівторок, 23 липня 2013 12:15

"У суботу Путін розкаже скільки Україна втратить, якщо підпише Угоду про асоціацію", - Кендзьор

"У суботу Путін розкаже скільки Україна втратить, якщо підпише Угоду про асоціацію", - Кендзьор
Фото: www.segodnya.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін під час візиту до України у суботу робитиме останні спроби переконати українську владу не підписувати Угоду про асоціацію із Євросоюзом під час жовтневого саміту.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп-"нунсівець" Ярослав Кендзьор.

"Росія не має ніякого відношення до Хрещення Русі-України. Володимир Путін це знає, але все одно робить спроби перехопити історичні віхи, вкрасти історичне минуле України. Як кажуть, коня кують, а жаба ногу підставляє. Так само із майбутнім України, яке все-таки з Європою. Путін із цим змиритися не може", - каже політик.

На його думку, чинна "навіть антиукраїнська влада" відчуває, що їй "затишніше буде у Євросоюзі".

"Тому вони зі скрипом, дуже важко, але таки роблять кроки на зустріч Євросоюзу. Якщо Янукович і його команда не зрозуміють, що їм слід коригувати власну поведінку, психологію і діяльність, потрапити до Європи не вдасться. Якщо цього розуміння не буде, ніяких особливих дивідендів Україна, навіть за умови підписання Угоди про асоціацію, не матиме. Гра Європи з такою командою буде короткою - Угоди просто денонсують", - вважає він.

Кендзьор наголошує, що під час візиту до України Путін робитиме "останні відчайдушні спроби" переконати Україну не підписувати Угоду.

"Українська влада вже прийняла остаточне вирішення щодо виходу на підписання Вільнюської Угоди. Втім, Путін робить свою справу. Він до останнього битиметься за Україну. Аргументи у президента Росії - одні і ті ж вже багато років. Це - газ, економічні санкції, провокації на міжнародному рівні, включення всієї своєї дипломатичної служби, аби дискредитувати Україну. Крім того, це введення п'ятої колони в межах нашої держави, в тому числі і у парламенті. Але Україна підійде до саміту уже підготованою, більшість вимог ЄС виконають. Зокрема, й щодо Юлії Тимошенко. Її швидше за все відпустять на лікування за кордон", - розповідає екс-нардеп.

Він стверджує, що Путін під час спілкування із Януковичем знайде чимало економічних аргументів проти підписання Угоди.

Розповідатиме що Україна втратить, оперуватиме цифрами: будуть підняті мита на цілий ряд товарів і продуктів, які експортують з України до Росії. Наголошувтиме скільки вона здобуде за умови приєднання до Митного союзу. Але Януковича він уже не переконає", - сказав Кендзьор.

Нагадаємо, у суботу, 27 липня, президент Росії Володимир Путін має намір приїхати до Києва на святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

Зараз ви читаєте новину «"У суботу Путін розкаже скільки Україна втратить, якщо підпише Угоду про асоціацію", - Кендзьор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути