понеділок, 22 липня 2013 17:13

Біля російського консульства у Львові протестували проти вбивства українських рибалок
6

Фото: Фото Ольги Швед

22 липня будинок Російського консульства у Львові на вулиці Левицького, 95  пікетували кілька десятків львів'ян. Вони протестували проти замовчування справи про загибель 17 липня чотирьох українських рибалок в Азовському морі.

17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, в результаті чого загинули 4 українців, одного вдалося врятувати.

Переважно літні львів'яни тримали плакати "Росія - імперія терору!", "Вимагаємо суду над вбивцями!", "Путін і Кирило - вам не місце в Україні", "Куди пливеш, Росіє?"

"Ми протестуємо проти  вбивства чотирьох українців-рибалок в акваторії Азовського моря. Вимагаємо від Москви розслідувати справу про загибель наших рибалок. 17 липня погода була дуже добра. Не помітити український човен із рибалками було неможливо. Катера берегової охорони прикордонної служби Росії розтрощив український баркас. Не можливо було не помітити і не врятувати наших рибалок. В результаті із п'яти вижив лише один українець. Ми вимагаємо і від нашого президента активних дій у цій справі, аби її не замовчували і виносили на загал", - каже один із координаторів акції, фізик за освітою, активіст Українського національно-демократичного націоналістичного руху Юрій Антоняк.

За фактом цього інциденту російською стороною порушено кримінальну справу, проводиться розслідування. У посольстві РФ у Києві пообіцяли, що розслідування буде проведено на належному рівні, а його матеріали будуть передані українській стороні. Станом на 13:20 до львівських протестувальників Генконсул Російської Федерації у Львові Олег Астахов не вийшов.

Зараз ви читаєте новину «Біля російського консульства у Львові протестували проти вбивства українських рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути