пʼятниця, 19 липня 2013 16:24

Загибель українців на Азові: влада зволікає, нехтуючи всіма правилами

Загибель українців на Азові: влада зволікає, нехтуючи всіма правилами

Українська влада зволікає з повноцінним розслідуванням трагедії, що сталася в Азовському морі 18 липня 2013 року, в результаті якої загинули двоє українських громадян, вважає народний депутат Микола Княжицький

Про це повідомили у прес-службі нардепа.

За його словами, українське МЗС разом з Міністерством інфраструктури мають негайно створити комісію з розслідування дуже серйозної аварії на морі, аби максимально оперативно зібрати усю необхідну інформацію від учасників інциденту.

"Російські прикордонники мають надати створеній комісії маршрут свого руху 18 липня, записи локаційної системи та свідчення людини, яка відповідала за курс руху бойового корабля. Адже за правилами Міжнародної морської організації ІМО за смерть на морі відповідає саме країна прапора судна. А це – Російська Федерація. На превеликий жаль, російська сторона зволікає з проведенням повноцінного розслідування. Українська ж сторона про створення відповідної комісії та бажання взяти участь у ній досі не заявила", - заявив Княжицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія на Азові: 2-х українців ще не знайшли, а росіяни вважають, що рибалки самі винні в інциденті

Він додав, що весь рух морських суден та кораблів у міжнародних водах регулюється правилами Міжнародної морської організації ІМО.

Згідно з 225-ю резолюцією ІМО, що визначає порядок розгляду морських пригод, комісія з розслідування інциденту має бути створена у перші години після трагедії, адже пізніше може бути втрачений час для отримання достовірної інформації від усіх учасників катастрофи.

Результати роботи такої комісії мають бути надіслані в ІМО для того, аби у майбутньому уникнути повторення аварійних ситуацій, що призводять до людських жертв.

"Згідно з міжнародними угодами між РФ та Україною, Азовське море – це море спільного використання, отже лінія міждержавного кордону на ньому чітко не визначена. Тому загиблі українські рибалки фактично не перетинали ніякого морського кордону з РФ", - передали у прес-службі слова депутата.

Зараз ви читаєте новину «Загибель українців на Азові: влада зволікає, нехтуючи всіма правилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути