Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 19:02

Російські ЗМІ розповсюдили чергову брехню: нібито створена "Одеська народна республіка"
4

Сьогодні російські ЗМІ поширили брехливу інформацію про створення "Одеської народної республіки", незважаючи на спростування. Про це пише "Думська".

Новина вийшла фактично у всіх популярних інформагентствах та інтернет-газетах РФ - "РИА Новости", RT, "МК", "Взгляд", "Вести.Ru" і т.д.

Спочатку повідомлення "Одеса оголошує себе Одеської народною республікою" було опубліковано на створеному в цьому місяці сайті odessa-antimaydan.com.

"З сьогоднішнього дня Одеська область оголошується Одеської народною республікою, де вся влада належить народу, що проживає тільки на її території", - йдеться в тексті.

Автори тексту, які виступають нібито від одеського "Антимайдану", закликали одеситів 17 квітня о 16:00 почати блокувати автомобільні дороги у всіх районах міста і вказали на мапі більше 150 точок, в яких городяни повинні перекрити рух "живим ланцюгом" або автомобілями.

"Усі, хто ще не зрозумів, що війна прийшла до нас у дім, не повинні завтра потрапити на роботу і на службу!", - пояснили свої наміри автори тексту.

Цікаво, що ця новина здивувала активістів "Антимайдану", що мешкають на Куликовому полі. Так, Артем Давидченко заявив одеському виданню "откат", що до сьогоднішнього ранку не знав про будь-які плани щодо створення "Одеської народної республіки" і вперше почув про це від журналістів.

"Ми не знаємо, хто ці люди, і ми не збираємося брати участь завтра в їх акції. Ми не припиняємо свою боротьбу, але Одеську республіку оголошувати не планували", - сказав Давидченко.

На уточнююче питання про те, чи мають протестувальники з Куликового поля відношення до сайту odessa-antimaydan.com , Давидченко відповів: "Ні, ми не маємо до цього сайту ніякого відношення, і хто ним займається - не знаємо".

Незважаючи на те, що коментар Давидченко був опублікований більше чотирьох годин тому, російські ЗМІ спростування давати не поспішають.

Зараз ви читаєте новину «Російські ЗМІ розповсюдили чергову брехню: нібито створена "Одеська народна республіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути