четвер, 24 червня 2010 16:11

Російські війська не підуть з Молдови - експерт

Російські війська не підуть з Молдови - експерт

Російські війська найближчим часом не підуть з Молдови.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор Інституту дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, коментуючи указ в.о президента Молдови Міхаіла Гімпу, в якому міститься заклик про виведення російський військ з території республіки.

За його словами указ є частиною передвиборчої кампанії.

"У Молдові найближчим часом відбудуться парламентські вибори і Міхаіл Гімпу намагається привернути увагу тієї частини електорату, яка виступає за виведення російських військ. Крім того, він таким чином, підіграє Румунії",- зазначив аналітик, додавши що сам молдовський лідер не має шансів посісти президентське крісло.

Кулик також переконаний, що указ Гімпу ніяким чином не позначиться на російсько - молдовських та російсько-українських відносинах, зазначивши, що більшість молдовської еліти вважають російські війська окупаційними: "Максимум що можна очікувати - це здивування збоку російського МЗС".

Водночас, він не виключив, що указ може суттєво ускладнити врегулювання ситуації у Придністров"ї.

Нагадаємо, що 24 червня в.о. Президента Молдови Міхаіл Гімпу підписав указ, яким російські війська визнано окупаційними. Крім того, у документі міститься заклик вивести 14 армію з Придністров"я.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська не підуть з Молдови - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути