понеділок, 19 лютого 2007 21:10

Російські спецслужби все ще контролюють український парламент

Напередодні голосування у парламенті за кандидатуру нового голови СБУ "Газета по-українськи" поспілкувалася з заступником чільника цього відомства Олександром Скіпальським.

Півроку тому ви казали, що російські спецслужби контролюють наш парламент? Чи щось змінилося відтоді?

- Я вважаю, що змінилося. В чомусь - краще, а в чомусь - гірше. Але і мій статус змінився з того часу. Коли я говорив ті слова, я був віце-президентом Центру стратегічних досліджень і аналізу, а сьогодні я знаходжуся на дуже відповідальній і серйозній посаді у Службі безпеки. Тому це змінить стриманість мого характеру. Я буду відвертим, але не буду говорити того, чого не можу казати.

Каже, щоб позбутися впливу іноземних спецслужб, потрібно більше вкладати у свої: і коштів, і сил у виховання молодшого покоління служб. Зокрема і їхнього патріотизму. Про те, які іноземні спецслужби найактивніші в Україні, Скіпальський не говорить. Що ж до їхніх інтересів зітхає:

- Ой, краще спитати, що їх не цікавить!

Скіпальський довго пояснює важливість України: її ресурсів, положення, історичні особливості. Все, що робить країну цікавою для держав, які намагаються впливати на Україну.

- Україна є державою з ядерним потенціалом. Ми відмовились від ядерної зброї, але в нас значна кількість ядерних реакторів. І політичні протистояння - це також є інтересом. Україна поза увагою не залишається, - з неохотою визнає.

Повний текст інтерв"ю читайте в п"ятничному номері "Газети по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби все ще контролюють український парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути