Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2019 14:15

Ринок землі: опублікували проект закону

Ринок землі: опублікували проект закону
Продавати землю зможуть тільки українські громадяни або ж українські компанії, казав президент.

20 вересня з'явився текст законопроекту про ринок землі.

Документ опублікували на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Документом пропонується, що набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення можуть громадяни України, українські юридичні особи, а також територіальні громади та держава, пише "НВ. Бізнес"

"Іноземці та особи без громадянства можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення в порядку спадкування за законом, але зобов'язані здійснити їх відчуження протягом одного року з дня набуття права власності", — йдеться в документі.

Сукупна площа земельних ділянок, які перебувають у власності громадянина або юридичної особи України (з урахуванням пов'язаних осіб) у межах однієї області не повинна перевищувати 15% земель сільськогосподарського призначення такої області та 0,5% земель сільськогосподарського призначення України.

"Порушення вимог цієї частини є підставою для відмови у державній реєстрації права власності на земельну ділянку", — вказано в законопроекті.

Пропонується, що "переважне право купівлі земельної ділянки сільськогосподарського призначення має її орендар, за умови сплати ним ціни, за якою вона продається".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд зсунув терміни відкриття ринку землі

Уряд запустить систему, яка моніторитиме та перевірятиме покупців і продавців земельних ділянок. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Зараз ви читаєте новину «Ринок землі: опублікували проект закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути