Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2013 10:28

Рибак оскаржив рішення суду, який зобов'язав його вилучити мандати у Балоги і Домбровського

Рибак оскаржив рішення суду, який зобов'язав його вилучити мандати у Балоги і Домбровського
Спікер вимагає від Київського апеляційного адміністративного суду невідкладно розглянути його скаргу. Фото: dt.ua

Голова Верховної Ради Володимир Рибак оскаржив рішення суду, яке зобов'язує його вилучити посвідчення позафракційних народних депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє депутат Верховної ради VI скликання Юрій Кармазін, який подав відповідний позов.

"Спікер Верховної Ради Рибак вимагає від Київського апеляційного адміністративного суду невідкладно розглянути його скаргу, заперечуючи протиправність своєї бездіяльності у справі за моїм позовом", - написав Кармазін.

При цьому він зазначає, що у своїй апеляційною скаргою спікер називає себе "вищою посадовою особою Верховної Ради" і заявляє, що суддя Ігор Іщук, який виніс оскаржуване ним рішення, "взагалі не може бути суддею, адже йому поставлено в провину те, що його прізвище не вилучені з Єдиного реєстру адвокатів".

"На момент розгляду справи... не зупинив до цього часу право на заняття адвокатською діяльністю, а тому... не мав права здійснювати повноваження судді, адже їм здійснюється правосуддя з порушенням конституційного принципу несумісності посади судді з адвокатською діяльністю", - цитує Кармазін заяву Рибака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зобов'язав Рибака забрати картки і посвідчення нардепів у Балоги і Домбровського

Крім того, спікер у своїй заяві зазначає про відсутність права у Кармазіна на звернення до суду за захистом виборчих прав від його бездіяльності.

"У громадянина Кармазіна, який не проживає на території одномандатних округів №11 і 71, не входить до числа виборців на цих округах і, відповідно, не брав участі в голосуванні за кандидатів у народні депутати в цих округах, таких об'єктивних прав на звернення до суду про захист виборчих прав від бездіяльності голови Верховної Ради не виникло", - йдеться в заяві.

Як відомо, 8 лютого ВАСУ визнав неможливим встановити результати виборів у двох округах - № 11 (Вінницька область) та №71 (Закарпатська область), незважаючи на те, що ЦВК визнала обраними в цих округах і зареєстрував народними депутатами відповідно Домбровського і Балогу, після чого вони прийняли присягу.

ВАСУ скасував постанови ЦВК в частині реєстрації вказаних народних депутатів і визнав відсутність у них статусу і повноважень народних депутатів.

12 червня Кармазін повідомив, що Окружний адмінсуд Києва зобов'язав Рибака вилучити посвідчення та картки для голосування Балоги і Домбровського.

Зараз ви читаєте новину «Рибак оскаржив рішення суду, який зобов'язав його вилучити мандати у Балоги і Домбровського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути