середа, 12 червня 2013 22:26

Домбровский вважає рішення суду про вилучення карток формою політичного тиску

Домбровский вважає рішення суду про вилучення карток формою політичного тиску
Олександр Домбровський. Фото: dombrowskiy.com

Рішення Окружного адмінсуду Києва про вилучення посвідчення і картки для голосування депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського має політичний, а не юридичний характер.

Так вважає Домбровський, цитує його прес-служба.

"Можна з упевненістю говорити, що рішення (якщо воно взагалі існує) має не юридичний, а політичний характер. І є нічим іншим, як ще однією спробою політичного тиску на мене і на Павла Балогу", - сказав він.

Домбровський висловив подив з приводу того, що дізнався про таке рішення з Інтернету з посиланням на сторінку в соцмережі Фейсбук екс-депутата Юрія Кармазіна, який був ініціатором судового позову.

Водночас ні він сам, ні Балога не отримували офіційного повідомлення з цього приводу, хоча так має бути за законом.

На його думку, ситуація, що склалася, вказує на два варіанти: або не було ніякого засідання суду, або воно відбулося з порушенням законодавства.

"В Окружному адміністративному суді Києва склалася практика, згідно з якою він не розглядає позови проти голови Верховної Ради. Адже позови на дії, бездіяльність спікера не підсудні Окружному адмінсуду, їх має розглядати Вищий адмінсуд як суд першої інстанції", - роз'яснив юридичні нюанси Домбровський.

Він також висловив думку, що зміна постійної правової позиції можлива лише "за умови впливу не юридичних, а політичних чинників".

Водночас Балога також висловив припущення, що немає жодного рішення Окружного адмінсуду Києва, бо засідання, на його думку, не проводилося.

"Рішення суду немає і його ще ніхто не бачив. Є лише слова окремої людини, яка багато разів видавала бажане за дійсне (йдеться про Кармазіна)", - написав Балога на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Як відомо, 8 лютого 2013 року Вищий адмінсуд України визнав неможливим встановити результати виборів у двох округах - № 11 (Вінницька область) та № 71 (Закарпатська область), незважаючи на те, що ЦВК визнала обраними в цих округах і зареєструвала народними депутатами відповідно Олександра Домбровського і Павла Балогу, після чого вони склали присягу.

ВАСУ скасував постанови ЦВК у частині реєстрації цих народних депутатів і визнав відсутність у них статусу і повноважень народних депутатів України .

Автор позову до голови Верховної Ради Рибака, колишній народний депутат, Кармазін 12 червня повідомив, що Окружний адмінсуд Києва зобов'язав спікера парламенту вилучити посвідчення та картки для голосування Балоги та Домбровського.

Зараз ви читаєте новину «Домбровский вважає рішення суду про вилучення карток формою політичного тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути