середа, 08 березня 2023 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков зробив заяву про "слід України" у підриві "Північних потоків"

Резніков зробив заяву про "слід України" у підриві "Північних потоків"
Міністр оборони Олексій Резніков заперечив причетність українських офіційних структур до підриву газопроводів РФ. Фото: eastnews.ua

На тлі публікацій у західній пресі про "український слід" у справі про диверсії на "Північних потоках" Міністерство оборони заперечило причетність українських офіційних структур до підриву російських газопроводів у Балтійському морі.

Про це у Стокгольмі заявив міністр оборони Олексій Резніков, який прибув до Швеції задля участі у засіданні міністрів оборони країн ЄС, повідомляє "Європейська правда".

"Для мене це доволі дивна історія, вона не має нічого спільного з нами. Гадаю, що офіційне розслідування, яке проводиться відповідними владними структурами, опише всі подробиці. Це було б свого роду компліментом для наших спеціальних сил, але це не наша діяльність", ‒ сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗМІ заявили, що "Північні потоки" могла підірвати "антипутінська група". У Зеленського відповіли

У вівторок американське видання The New York Times опублікувало статтю із посиланням на власні джерела та дані розвідки, які стверджують, що за вибухом газопроводів у Балтійському морі стоять неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

За даними німецьких ЗМІ, слідство в Німеччині встановило судно, яке використовували для здійснення диверсії на російських газогонах, що "так чи інакше" пов'язане з Україною.

У The Times писали, що західним розвідувальним колам протягом місяців було відоме ім'я українця, який нібито в приватному порядку профінансував диверсію на "Північних потоках".

Німеччина, Данія і Швеція 27 вересня підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною протікання у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

29 вересня берегова охорона Швеції заявила, що на трубопроводі "Північний потік-2" виявили четвертий витік газу в морі.

Ще в понеділок і вівторок європейські спецслужби помітили кораблі підтримки ВМФ Росії поблизу місць витоків газу в трубопроводах "Північного потоку".

Зараз ви читаєте новину «Резніков зробив заяву про "слід України" у підриві "Північних потоків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути