вівторок, 22 липня 2008 18:00

Регіонали попросять ГПУ захистити Кернеса

Народні депутати від Партії регіонів мають намір звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою перевірити законність дій міліції під час затримання секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса.

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів ДмитроШенцев.

За його словами, депутати вимагатимуть від Генпрокуратури перевірити законність дій "як рядових правоохоронців, які брали участь в захопленні, так і тих, хто їм віддав такий наказ".

Кажучи про затримання Кернеса, Шенцев зазначив, що представники МВС діяли із застосуванням фізичної сили. "Під час затримання Кернеса були зламана двері в машині швидкої допомоги, побито співробітників швидкої допомоги", - заявив нардеп.

За його словами, якби у правоохоронців були законні підстави для затримання секретаря міськради, він був би затриманий просто біля будівлі Апеляційного суду Харківської області, "а так вони затримали його абсолютно незаконно, щоб за всяку ціну доставити до Києва, де проти Кернеса може бути сфальсифіковане будь-яке звинувачення".

Нагадаємо, сьогодні на проспекті Леніна в Харкові машину Кернеса затримали невідомі в масках.

Пізніше начальник Харківського облуправління зі взаємодії з правоохоронними органами Валерій Лютий повідомив, що Кернеса везуть в столицю на допит, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Регіонали попросять ГПУ захистити Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути