Ексклюзиви
субота, 08 листопада 2008 09:56

Регіонали хочуть контролювати витрати кредиту від МВФ

Регіонали хочуть контролювати витрати кредиту від МВФ
Партія регіонів хоче контролювати витрати кредиту, виділеного Україні Міжнародним валютним фондом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав лідер Партії регіонів Віктор Янукович під час святкування 65-ої річниці звільнення Києва від фашистських загарбників у державному музеї "Битва за Київ 1943 року".

Янукович наголосив, що фракція Партії регіонів звернулася до уряду та МВФ з вимогою, щоб опозиція контролювала витрачання коштів, які виділив МВФ.

"Ми поки що не почули ні від влади, ні від представників МВФ про те, що вони нас почули. Поки ніяких реальних пропозицій до нас не надійшло", - наголосив Янукович.

Не можна, щоб ці гроші пішли на погашення старих кредитів

Він додав, що Партія регіонів вимагатиме, щоб перший транш кредиту МВФ у розмірі 4,5 млрд. доларів було спрямовано в реальний сектор економіки.

Як наголосив Янукович, важливо, щоб ці гроші не пішли на погашення кредитів, узятих у попередній період, які дають змогу іноземним інвесторам "забрати гроші та піти з України". За його словами, інвесторів потрібно переконувати в тому, що Україна – стабільна країна й розвиватиметься в майбутньому.

Янукович наголосив, що перший транш може бути як "одноразова допомога", а надалі Україна повинна створити стабілізаційний фонд для того, щоб гроші спрямовувати насамперед в економіку, а вже потім – на підтримку фінансової системи.

Як повідомляв УНІАН, Рада директорів МВФ схвалила рішення про надання Україні дворічного кредиту stand-by на суму 16,43 млрд. дол. Відсоткова ставка за кредитом становить 3,75%, перший транш - 4,5 млрд. дол. Термін погашення кредиту - 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Регіонали хочуть контролювати витрати кредиту від МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути