вівторок, 17 травня 2011 23:15

"Регіоналам" не подобається, що Луценко створює собі "ореол мученика"

"Регіоналам" не подобається, що Луценко створює собі "ореол мученика"

Юрій Луценко має припинити голодування і в суді довести свою невинуватість.

Про це в ефірі 5 каналу заявив народний депутат Олександр Стоян.

"Ви знаєте, я не був здивований, коли затримали пана Луценка за зловживання владою, тому що Луценко сильний політик, але він не був професіоналом своєї справи. З самого початку призначення міністром внутрішніх справ він мав негаразди з законом, а потім із мораллю. Пригадаємо, як він у парламенті розповідав про відірвані руки і ноги. Як він, випивши бокал пива у Франкфурті вчинив дебош. Голодування - це як засіб тиску на правосуддя, як апелювання до громадськості, це засіб протесту Але це, дійсно, загроза для життя Луценка. Адже можна так довести себе до самогубства. Виявляється, голодування, яке веде до самогубства, є великим гріхом. Про це написано у Євангелії. Тому що життя може забрати тільки Бог. Тому Філарет і Гузар закликали його не брати гріх на душу. Я порадив би йому негайно припинити голодування. Є єдиний засіб - себе захистити через суд. Якщо він так ослабне, що його на носилках принесуть в суд, то як він зможе себе захистити? Іти в суд і доказати свою правоту. А якщо він не правий, то закон один для всіх. А голодування - це так, ширма", - наголосив нардеп.

Стоян переконаний, що Луценко сам винен у тому, що перебуває під вартою.

"Якби це була звичайна людина. А це людина, яка була міністром внутрішніх справ. Чи була потреба затримувати, я апелюю вас до виступу заступника генпрокурора Гришка Анатолія Григоровича, який сказав у парламенті: він не приходив на допити. Якби Луценко дотримувався законів, нічого цього не було б. А зараз, відчуваючи, що щось там є, весь час затягується процес", - зазначив "регіонал".

Також Стоян порадив Луценку у судовому порядку доводити свою правоту.

"Навіщо він сам себе доводить до такого стану?Я йому співчуваю як людині, його сім'ї. Іди в суд, не затягуй розгляд справи. В тебе є аргументи. Мабуть, тут щось не так. Мабуть, ця людина хоче вийти на волю мимо суду. В тебе є хороші захисники, підтримка політичних сил. Вибачте, це лозунг був "помаранчевого" Луценка - перед законом всі рівні. І тут не може бути виключення. Да, це погано, що людина голодує, що хворіє, але нехай зупиниться, хай публічно докаже свою правоту. А не шляхом підняття навколо себе ореолу політичного мученика", - наголосив Стоян.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналам" не подобається, що Луценко створює собі "ореол мученика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути