вівторок, 16 серпня 2011 19:02

"Регіонал" Тігіпко послабить позиції Табачника - політолог

"Регіонал" Тігіпко послабить позиції Табачника - політолог

Приток політиків на кшталт Сергія Тігіпка до лав Партії регіонів дещо послабить "яструбине" крило "регіоналів" - проросійських, одіозних членів а-ля Вадим Колесніченко, Дмитро Табачник та ін.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олексій Гарань.

Він нагадав, що партія "Сильна Україна" претендувала на роль третьої політичної сили в Україні.

"Зараз виглядає так, що цієї третьої сили не буде, адже вона зливається з Партією регіонів. Створення центристської ліберальної сили так і не відбулось, на жаль. Тігіпко, як виявилось, не є справжньою альтернативою "регіоналам". Передбачення, що він гратиме із цією силою, справдилось", - наголосив політолог.

Разом з тим, на його думку, спроба об'єднання двох політсил спрямована на те, щоб поліпшити імідж Партії регіонів, надати їй більш ліберальний відтінок.

"Я не думаю, що Тігіпко буде грати провідну роль серед "регіоналів". Приток подібних йому людей дещо послабить і збалансує "яструбине" крило Партії регіонів - проросійських членів, одіозних постатей а-ля Колесніченка, Табачника. Тігіпко надасть Партії регіонів більш респектабельного вигляду", - підкреслив Гарань.

Крім того, за словами експерта, важко передбачити, чи подібне злиття додасть електоральні голоси Партії регіонів.

"Адже, по-перше, частина тих, хто голосував за "Сильну Україну" та Тігіпка, вважала, що це буде нова, третя сила, а цього не відбулось. По-друге, Тігіпко втратив популярність як людина, яка формально відповідальна за непопулярні реформи", - підсумував Гарань.

Нагадаємо, рішення про об'єднання Партії регіонів та "Сильної України" Сергія Тігіпка може бути ухвалено протягом двох місяців.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" Тігіпко послабить позиції Табачника - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути