середа, 20 лютого 2013 13:11

"Регіонал" хоче позбавляти депутатських мандатів опозиціонерів і однопартійців

"Регіонал" хоче позбавляти депутатських мандатів опозиціонерів і однопартійців
Володимир Олійник Фото: dzvin.org

Нардеп-"регіонал" Володимир Олійник хоче позбавляти мандатів не лише опозиціонерів, але й однопартійців, якщо у тих не буде довідки, чого прогуляли Раду. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Я взяв усю Конституцію. Там 161 стаття. Всі вони рівнозначні. Давайте проаналізуємо. Єдиним законодавчим органом країни є Верховна Рада. Якщо журналіст буде блокувати роботу свого інформаційного агентства, новину дасть інше. А якщо не буде працювати Рада, то закони приймати стане нікому. Друге – прописано так, що у 5 статті єдиним джерелом влади є український народ. А всі правові стосунки в державі врегульовані. Якщо не ходити на роботу, вас звільнять. Є механізм у трудовому законодавстві. А що робити з Верховною Радою. А що відбулося? Депутати Конституцію писали самі і такі випадки для себе не передбачили. Є роботодавець – український народ, який шляхом виборів обрав народного депутата. І він каже: "Хлопці, персонально голосувати потрібно, за інших голосувати – не можливо, але й байдики бити неможливо. Ми цього не робимо, на нас знайдуть управу. А ви собі можете це дозволити", - розповів Олійник.

На його думку, для депутатів створено дуже комфортні умови. Адже їх можуть позбавити мандатів лише з кількох причин, серед яких смерть, власна заява, громадянство інших країн та рішення суду.

"Якщо прогули, або цілий рік і два, і п'ять не ходжу на роботу, а що ви мені зробите. Я беру 142 статтю Конституції. Вона каже так, що до юрисдикції судів віносяться усі правовідносини у державі. Тобто нема такого що не можна вирішити у суді. Тільки дайте порядок. А відносини між депутатами та громадянами не мають бути виключенням. Треба дати право відклику за блокування трибуни, президії, за те, що не ходиш на роботу чи не персонально голосуєш", - сказав він.

Олійник розповів, що його законопроектом передбачено перевибори на мажоритарному окрузі, звідки пройшов до Ради нардеп, якого позбавили мандата.

"Якщо люди тебе підтримають, не думають, що ти прогульник – будь ласка, вони проголосують за тебе ще раз. От якщо позбавлено мандата депутата, який балотувався за списком політичної сили, то він вибуває без права заміщення. Це таке правило є і в житті. Наприклад у спорті. Якщо дали жовту потім червону картку. Видалили, то команда гратиме у меншості. Тобто партія має зробити висновки", - зауважив депутат.

Олійник наголосив, що це правило має бути загальним для всіх, в тому числі для недисциплінованих "регіоналів".

"Це загальне правило для всіх. Ви ж розумієте, що до мене підходять і наші депутати і питають: "А навіщо ви це зробили?". Я їм кажу: "Не загальне правило для всіх". Я подав такий законопроект, щоб ми ходили на роботу. Не всі підходять. Більшість – ні. Але є окремі, які так роблять. Я кажу: "Якщо є поважні причини, довідки, прошу подавай. Голова Ради зачитає і все", - додав "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" хоче позбавляти депутатських мандатів опозиціонерів і однопартійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути