пʼятниця, 15 лютого 2013 15:12

Кармазін задоволений рішенням ВАСУ тільки наполовину

Кармазін задоволений рішенням ВАСУ тільки наполовину
На думку Кармазіна, у цій справі рішення Конституційного суду не потрібно. Фото: nbnews.com.ua

Колишній народний депутат Юрій Кармазін не зовсім задоволений рішенням Вищого адмінсуду щодо позбавлення мандатів нардепів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, коментуючи рішення ВАСУ щодо його позову, передає кореспондент Gazeta.ua.

Кармазін наголосив, що звертався до правоохоронних органів із приводу порушень під час виборів не тільки по 11 та 71 округах, а й по багатьох інших, де було зафіксовано фальсифікації. Однак поки суд прийняв рішення лише з приводу цих двох округах. По всіх інших, як запевняють правоохоронці, розслідування продовжується.

"Я задоволений рішенням ВАСУ тільки наполовину. Була задача максимум і мінімум. Мінімум він виконав (щодо позбавлення мандатів двох нардепів - Gazeta.ua). Однак перша вимога мого позова була в тому, щоб визнати незаконним рішення ЦВК та щодо неналежного захисту прав громадян від фальсифікацій. Проте ВАСУ у своєму рішенні не дало оцінку злочину", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох нардепів через суд позбавили мандатів

На думку Кармазіна, у цій справі рішення Конституційного суду не потрібно, оскільки ці люди насправді не набули статусу народних депутатів.

"Звернення до КСУ за підписом Рибака та заяви народних депутатів щодо цього рішення ВАСУ - це відсутність елементу правової культури, оскільки ні Рибак, ні інші нардепи не бачили рішення суду, але робили щодо нього певні заяви", - пояснив він.

Екс-нардеп також запевнив, що продовжуватиме добиватися справедливості й по багатьох інших округах. Зокрема наразі він вивчає документи щодо фальсифікацій у Черкаській, Одеській, Вінницькій, Запорізькій і Київській областях.

"Є питання, чому Кармазін має претензії до двох народних депутатів. Кармазін до них претензій не має і з ними навіть не знайомий. Але я відстоюю справедливість і право громадян на волевиявлення", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Кармазін задоволений рішенням ВАСУ тільки наполовину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути