пʼятниця, 15 лютого 2013 15:18

ЦВК прийняла політичне рішення щодо 11 та 71 округів - Кармазін

ЦВК прийняла політичне рішення щодо 11 та 71 округів - Кармазін
Юрій Кармазін Фото: expert.com.ua

Центарльна виборча комісія ухвалила політичне рішення щодо визнання народними депутатами Павла Балоги та Олександра Домбровського. Про це на прес-конференції у Києві сказав колишній нардеп Юрій Кармазін, за позовом якого Вищий адміністративний суд ухвалив рішення щодо позбавлення мандатів цих двох депутатів.

Він пояснив, щодо рішення по 11 та 71 округах шість членів ЦВК раніше висловили окрему думку.

"І по 71 і 11 округах було шість окремих думок членів ЦВК. Тобто 8 членів були за визнання виборів, а 6 — проти. То це політичне рішення,чи юридичне? Коли члени ЦВК від опозиції та влади протистоять один одному, то рішення приймається більшістю, яке є у владі. Тому я впевнений, що це рішення політичне", - пояснив екс-нардеп.

Кармазін додав, що, зокрема, свою думку висловили Жанна Усенко-Чорна та Юлія Швець.

Як процитував екс-нардеп, на їхню думку, на цих кругах голосування пройшло без дотримання принципів вільних та демократичних виборів. Там було зафіксовано безліч порушень особливо під час підрахунку голосів.

"Та чи може бути народним депутатом людина, яка пройшла до парламенту таким чином? До чого тоді зараз ці воплі і соплі?", - обурився Кармазін.

Він також звинуватив опозицію у бездіяльності щодо покарання винних у фальсифікаціях.

"Представники так званої опозиції заявляли, що подадуть до Європейського суду з прав людини позови по кожному з порушень. Однак нічого не зробили. Де межа цинізму: заявляти, що були порушення, що будуть оскаржувати їх в ЄСПЛ і нічого не робити!", - сказав він.

Кармазін також розповів, що щодо порушень на цих округах ще у листопаді подавали свої позови до правоохоронних органів два опозиціонери — Олександр Дубовий та Андрій Павловський. Але до цього часу вони свої позови вони не відкликали.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК прийняла політичне рішення щодо 11 та 71 округів - Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути