Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2019 01:31

Разумков заговорив українською

Разумков заговорив українською
Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков на телеефірі почав розмовляти українською мовою. Фото: NewsOne

Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков перейшов на українську мову під час ефіру.

Це сталося в програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Разумков на кілька запитань відповів українською. На це звернула увагу ведуча і попросила пояснити, що вплинуло на мовну політику чиновника.

"Ви так органічно говорите українською мовою, що я навіть не помітила. А що - щось посвятилося? Чи все-таки закон (про українську мову як державну)?".

Разумков одразу ж перейшов на російську:

"Я гадаю, що можу спокійно розмовляти і російською, і українською. У мене була можливість поспілкуватися вчора у Львові обома мовами. З деякими, з гостями західної столиці, довелося поспілкуватися англійською. Я вчергове переконався, що ми досить непогано розуміємо одне одного, коли в цьому немає політики. І впевнений, що ці питання - важливі. Але питання миру, стабільності, боротьби з корупцією сьогодні турбують людей набагато більше", - сказав Разумков.

Політик додав, що питання мови не так гостро стоїть і на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набув чинності мовний закон: що змінилося

"Минулого тижня мені довелося побувати в Луганській та Донецькій областях. Вас, можливо, це здивує, але і там говорив українською і російською мовами. І чудово мене розуміли, і ні в кого не було ніяких питань чи претензій щодо мови. Були претензії, що немає води, транспорту, щодо корупційних схем на лінії розмежування - хто у кого і за скільки возить, було багато інших претензій. Але те, на чому намагаються піаритися політики, було другорядним. Я думаю, що ці вибори це підтвердять. І ми зможемо знайти точки дотику, які дозволять нам з вами об'єднати цю державу і ніякі політичні технології на це не зможуть повпливати", - зазначив Разумков.

Раніше на ефірах Разумков говорив російською. Казав, що заговорить українською, коли стане нардепом. Згодом знайшов ще одну причину - до моменту деокупації Донбасу і Криму.

Зараз ви читаєте новину «Разумков заговорив українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути