пʼятниця, 09 серпня 2019 12:30

Разумков розповів, що передуватиме запуску ринку землі

Разумков розповів, що передуватиме запуску ринку землі
"Можновладці, які раніше займали високі посади, на питання про те, скільки сільськогосподарської землі є у власності держави, мені відповісти не змогли", — Разумков. ФОТО: Facebook "Слуга народу"

Перед запуском ринку землі в Україні необхідно ухвалити законодавчу базу, яка захистить інтереси власників землі та інвесторів.

Про це голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив в інтерв'ю BBC.

"Що ж до ринку землі, то треба спочатку ухвалити законодавчу базу, яка захистить інтереси всіх - від громадян-власників до зовнішніх чи внутрішніх інвесторів. І треба захистити національні інтереси та безпеку", — сказав він.

Разумков зазначив, що у команди є розуміння, що відбувається із землею в руках громадян. Утім, із землею в державній власності — "дуже багато питань".

"Можновладці з високих посад мені не змогли відповісти, скільки сільськогосподарської землі є у власності держави. А цим користуються чиновники, що схильні до корупції", — додав керівник "Слуги народу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що дасть Україні скасування мораторію на землю

За словами президента Володимира Зеленського, земельну реформу в Україні проведуть 2019-го, а ринок землі відкриють 2020-го.

Нині в Україні діє мораторій на продаж землі. Це означає, що власники земельних паїв не можуть ними повністю розпоряджатися, а точніше — можуть лише здавати паї в оренду. Востаннє мораторій продовжували 2018-го. Тоді Мінекономрозвитку пропонував президенту ветувати цей закон, адже він порушує право українців на власність.

За оцінками Світового банку, відкриття ринку землі в Україні дозволило б підвищити ВВП на 0,6-1,6 відсоткових пункти і залучати близько $1,5 млрд додаткових інвестицій на рік.

Зараз ви читаєте новину «Разумков розповів, що передуватиме запуску ринку землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути