понеділок, 23 червня 2008 18:56

Розгляд апеляції ГПУ у "справі Луценка" перенесено

Колегія суддів Апеляційного суду м. Києва сьогодні була змушена перенести на 7 липня цього року розгляд скарги Генеральної прокуратури України на постанову Подільського райсуду столиці, якою визнано незаконним порушення кримінальних стосовно міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Відповідну ухвалу на прохання адвоката Луценка було прийнято сьогодні на початку чергового судового засідання Апеляційного суду.

Зокрема, у своєму клопотанні захисник глави МВС просив суд перенести на інший день розгляд скарги, оскільки він мусить долучити деякі документи, повідомляє УНІАН.

Не дивлячись на те, що інші сторони - учасники процесу висловилися проти перенесення, суд задовольнив клопотання адвоката Луценка, пославшись на те, що "треба, щоб ці пояснення були".

18 червня колегія суддів Апеляційного суду міста Києва не змогла ухвалити рішення за скаргою Генеральної прокуратури України на постанову Подільського райсуду столиці, який визнав незаконною порушення кримінальної справи стосовно Луценка.

Заслухавши пояснення сторін - учасниць процесу, суд пішов до кімнати для нарад, щоб прийняти рішення. Однак після цього учасникам засідання оголосили, що рішення не прийняте, оскільки суду необхідно з"ясувати додаткові обставини (які саме – не пояснили). Адвокат Луценка Юрій Мартиненко не виключив, що суд не встиг вивчити матеріали справи.

Стосовно Луценка було порушено кримінальну справу після інциденту з мером Києва Леонідом Черновецьким 18 січня 2008 року після засідання Ради національної безпеки і оборони.

26 травня Генеральна прокуратура перекваліфікувала кримінальну справу стосовно Луценка з "нанесення легких тілесних ушкоджень" на "посадовий злочин".

3 червня Подільський районний суд Києва скасував постанову Головного слідчого управління з особливо важливих справ Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти Луценка, оскільки в наданих суду матеріалах не вбачається, що Луценко скоїв посадовий злочин, перебуваючи 18 січня цього року на засіданні РНБО, де завдав легких тілесних ушкоджень меру Києва Черновецькому.

Також суд визнав, що Луценко не зловживав владою чи службовими повноваженнями, використовуючи у серпні 2006 року літаки Внутрішніх військ МВС України, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Розгляд апеляції ГПУ у "справі Луценка" перенесено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути