четвер, 04 вересня 2008 18:09

Рада забрала у Ющенка право одноосібно призначати генпрокурора

Верховна рада України відновила процедуру призначення і звільнення генерального прокурора України.

За ухвалення в цілому закону "Про внесення змін до закону України "Про прокуратуру (про порядок звільнення генерального прокурора України)", внесеного народними депутатами Олександром Лавриновичем (Партія регіонів) і Андрієм Портновим (БЮТ), проголосували 373 народних депутатів з 386 зареєстрованих в сесійному залі.

Автори закону відзначають, що 8 грудня 2004 року Верховна рада ухвалила закон "Про внесення змін до Конституції України", яким передбачено, що генеральний прокурор призначається на посаду і звільняється з посади за згодою Верховної ради президентом України.

Закон "Про прокуратуру", прийнятий ще до внесення змін до Конституції України, передбачає інший порядок звільнення генерального прокурора - одноосібно президентом України.

Враховуючи вищезгадане, ВР привела закон "Про прокуратуру" у відповідність з Конституцією України і встановила, що президент призначає і звільняє генпрокурора за згодою парламенту, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Рада забрала у Ющенка право одноосібно призначати генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути