вівторок, 17 листопада 2020 14:15

Рада провалила скасування карантину вихідного дня

Верховна Рада провалила рекомендацію Кабміну скасувати карантин вихідного дня. Постанову підтримали лише 149 нардепів при 226 необхідних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окружний адмінсуд просять скасувати карантин вихідного дня

"Рекомендувати Кабміну протягом 3 календарних днів із дня набрання чинності цією постановою переглянути обмежувальні заходи, встановлені постановою КМУ "Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби Covid -19" з наступними змінами, з метою пом'якшення обмежень щодо заборони у вихідні дні", - сказано в документі.

"За" проголосували 149 нардепів при 226 необхідних. Перед голосуванням деякі політики вимагали від уряду знайти адекватний варіант для підприємців, який дозволив би їм "вижити" і при цьому дотримуватися заходів безпеки.

Автори законопроєкту заявляли, що запроваджені обмеження на вихідні мають негативні наслідки для економіки. У свою чергу глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія попросив парламентаріїв почекати 14 днів, щоб можна було робити висновок про користь карантину вихідного дня.

Автор: Скріншот
  Результати голосування
Результати голосування
Кабміну хотіли рекомендувати дозволити роботу на вихідних закладам харчування, спортзалам, фітнес-центрам, ТРЦ, а також проведення розважальних і культурних заходів.
11 листопада Кабмін ухвалив рішення про запровадження в Україні від 14 до 30 листопада карантину вихідного дня. Працюють у вихідні продуктові магазини, транспорт, АЗС, СТО, аптеки, заклади, які надають фінансові послуги, й оператори поштового зв'язку.
Згодом у Верховній Раді зареєстрували постанову щодо скасування карантину вихідного дня.
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що якщо скасувати обмежувальні заходи, захворюваність на коронавірус може досягти 30 тис. осіб за добу.
Зараз ви читаєте новину «Рада провалила скасування карантину вихідного дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути